Hoofdsponsor

Glans Schoonmaakbedrijf Asbestsanering
Team MO13 door naar de halve finale van de beker

Wedstrijdverslag kwartfinale OSC MO13 vs Warnsveldse Boys MO13

Webmaster

Op 31 maart j.l. mochten we voor de kwart finale Bekercompetitie ons melden bij OSC Nijmegen. Wat leuk is om te melden is dat wij als MO13 het enige team binnen de Boys nog meedingen in de Beker competitie. Het halen van de halve finale is al een enorm compliment waard!! De tegenstander speelt al voor het tweede seizoen 1ste klasse dus tegenstand in de wedstrijd was op z’n plaats. Kyra, Tamara en Angela waren afwezig, de meiden waren gemotiveerd en van plan om met winst weer terug te keren.

De wedstrijd begon gelijk zoals een mooie voetbalwedstrijd hoort te zijn. De druk werd hoog opgevoerd door beide teams. Zowel wij als de tegenstander kregen weinig ruimte om tot acties te komen. Op de helft van de eerste wedstrijd kwam de tegenstander door een inschattingsfout van onze verdediging tot in de 16 en scoorde de 1-0. Hierop werd door ons fel gereageerd, in die zin dat de tegenstander nog minder tot voetballen kwam.De druk werd nog meer verhoogd en probeerde controle te krijgen op de wedstrijd maar ondanks een aantal mooie kansen kregen we de bal niet in het doel van OSC.

In de rust hebben we wat tactisch gewisseld, onze nieuwste telg Jenthe lieten we op rechts buiten spelen. Dit kwam verrassend goed uit de verf. De ruimte werd gecreëerd op rechts wat een enorme wending gaf in de wedstrijd. OSC was kwa conditie duidelijk minder in de tweede helft maar het strakke verdedigen ging hun goed af.

Onze opbouw was goed maar strandde uit eindelijk in de afmaak fase keer op keer. Totdat Demi vanuit onze helft de doorbraak creëerde. Ze vond de ruimte door het midden en door een combinatie met Kimberley was ze niet te stoppen. Dit resulteerde in de lang verwachte 1-1. De druk was enigszins verdwenen, maar zoals bekend “moet” er een winnaar zijn in de finale-reeks.

Een aantal mooie kansen vanuit ons werden niet afgemaakt waardoor de scheids met zijn fluitsignaal te kennen gaf dat de 60 gespeelde minuten nu toch echt ten einde waren.

Penalty’s was dan ook op dit moment de lot uit de welbekende loterij die ons het geluk zou moeten brengen.

Er werden 5 dames aangewezen om de eerste penalty’s te nemen. Met Senna in het doel hadden we goede hoop. Senna is al vanaf dag 1 onze vaste keepster en ze groeit met de dag in kwaliteit (mede dankzij de keeperstraining die ze iedere woensdag krijgt). Maar bij penalty’s nemen ben je van meerdere factoren afhankelijk. De zenuwen waren goed zichtbaar, het is d’r op of d’r onder.

Na een penalty serie van 5 van beide teams bleef het gelijk. 5-5. De laatste penalty van de tegenstander was een discussiepunt, Senna kreeg de bal hard in handen, liet m enigszins door en volgens toeschouwers bleef de bal voor de lijn enkel de scheids kende de penalty toe aan de tegenstander. De keepers werden verzocht om de 6de te nemen, deze beslissing ging enorm snel zonder dat we dat in de gaten hadden. We waren hier niet echt blij mee daar Senna een enkelblessure had dus niet echt in staat was om een goede penalty te nemen. Beide keepers scoorde niet, waarop de stand nog steeds 5-5 bleef.

Nu was het de bedoeling dat om de beurt de overige dames een penalty moesten nemen. Wij scoorde de 5-6. De tegenstander was aan de beurt en op het juiste moment hield Senna de bal met d’r been tegen! De eindstand 5-6 werd gevierd, het hele team was enorm blij en Senna werd van alle kanten bestormd door vreugde. YESSSS, door naar de halve finale!!

Al met al een geweldig mooie wedstrijd met veel leermomenten en enorme verrassingen.

Nu is het wachten op de halve finale. De eerst volgende tegenstander is op het moment van schrijven nog niet bekend, maar dat ze van ver komen, Ermelo, Hierden, Zwolle of Bergentheim is al zeker. Datum, tijd en tegenstander zal indien bekend meegedeeld worden.  We hopen natuurlijk op veel publiek om onze dames aan te moedigen en ons zo de Beker finale in te dragen!

Was getekend,

twee trotse trainers


Gerelateerde berichten

Webmaster

Vorden 1 - WvB 1 verslag

Belangrijke overwinning Warnsveldse Boys in de derby met Vorden. Vandaag stond er, voor beide ploegen, weer een belangrijke wedstijd op het programma. Vorden was gastheer en kon bij een overwinning ruim afstand van ons nemen. Wij wilden de punten graag mee terug nemen naa...

Webmaster

Heel veel compost

Ja, het ligt klaar!!! Heel, heel veel zakken compost!!! Morgen worden ze door een groep vrijwilligers bij u bezorgt. Wanneer ook u een zak of meer heeft gekocht, bedankt voor uw bijdrage. De bezorgers wensen we veel succes en bedanken we ook dit jaar weer voor de inzet.