Hoofdsponsor

Glans Schoonmaakbedrijf Asbestsanering
Historische zegen van Warnsveldseboys zondag 1
Webmaster

Warnsveld - 7 oktober 2018 D-day voor de Warnsveldse Boys.

Op een ongebruikelijke tijd, 12 uur, was het voor de Warnsveldse Boys en Zutphen een belangrijke dag. Onze Boys moesten aantreden tegen DVC’26 uit Didam. De Boys, voor het eerst actief in de 2e klasse, waren nog puntloos ondanks goed spel. Het zou toch geweldig zijn om met 3 punten richting Bokbierdag af te kunnen reizen. We begonnen niet goed, binnen 5 minuten stonden we met 1-0 achter, bij een hoekschop werd de boel (volgens onze eigen Boys met de hand) in het doel gewerkt. Ook DVC’26 had de punten hard nodig en wilden dan ook graag de punten meenemen. We pakten heel snel de draad weer op en met goed spel werd de tegenstander onder druk gezet en gehouden. Onze eigen Kevin van Kooij deed dat waar hij goed in is, opkomen vanuit achteruit, enkele tegenstanders uitspelen en dan een beslissende actie inzetten. Dit keer gaf hij de bal perfect mee aan Jesper Nachtegaal. Deze nam de bal mooi mee en liet met een strak schot de keeper kansloos 1-1. Wij hielden de druk er goed op en halverwege de eerste helft kreeg onze spits Bart Spijkers de bal aangespeeld. Hij stond met zijn rug naar de goal toe maar draaide schitterend weg bij hun laatste man en schoof de bal beheerst in. Een echte spitsengoal 2-1, en volkomen terecht. De tegenstander kwam er in deze helft niet aan te pas. Ook in de 2e helft werd het goede voetbal voortgezet. De tactische zet van de trainers om Thom Boeve vanaf het begin veel verder naar voren te laten spelen was een gouden zet. Hij was onvermoeibaar en zorgde voor veel gevaar. Helaas zijn wij Leon voor enkele weken kwijt, we zullen hem missen maar de groep heeft het goed opgepakt. Wij bleven druk houden en uit een afgeslagen hoekschop was het Jelger Ruikes die met een afstandsschot de zege veilig stelde. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld, misschien wel te rustig want in het laatste kwartier werden de kansen niet benut. We hadden nog wel een strafschop verdiend maar goed dat vergeven wij de goed fluitende scheids de jongeheer Jonathan van Dongen. De ontlading na afloop was dan ook groot. Man of the Match werd Jesper, gekozen door een deskundige jury maar dit had ook iemand anders kunnen zijn er waren kandidaten genoeg. Daniel Righard is door de Stentor al in het zonnetje gezet, Erik Wijnbergen is elke week top, Jelger en Thom waren super en de rest ijzersterk. Met andere woorden een prima uitvoering in deze wedstrijd. De eerste punten voor de Boys in de 2e klasse, prachtig en een goede reden om zo snel mogelijk af te reizen naar het Bokbierfeestje. We waren hier duidelijk herkenbaar aanwezig in onze mooie outfits en stralende gezichten.

Volgende week op bezoek bij de koploper Spero waar wij onze oud trainer Gert Jan Barten zullen aantreffen. Het zal moeilijk worden maar we hebben vertrouwen opgedaan en gaan er vol voor. We rekenen weer op een grote steun van onze vaste aanhang en de eerste punten geven ons het vertrouwen dat wij ook in de 2e klasse goed mee kunnen.


Gerelateerde berichten

Webmaster

JO11-2 kampioen?

Aankomde woensdag kan de JO11-2 van de Warnsveldseboys kampioen worden. Aan een gelijk spel hebben ze al voldoende, maar ze gaan natuurlijk voor de winst. Komen jullie ze allemaal aanmoedigen aanstaande woensdag? De wedstrijd begint om 18.30 uur.