Inge van Beek

Afgelopen zondag namen de Boys het in een thuiswedstrijd op tegen TKA uit Apeldoorn. De heen wedstrijd eindigde in verdiende 2-1 overwinning voor de groen-witten. De ploeg wil ook vandaag de volle drie punten uit het duel halen.

Warnsveld begint dominant aan de wedstrijd en binnen de eerste 60 seconden raakt de bal tweemaal het metaal. Eerst kopt Mitch Elsman een voorzet van Jeroen Vos tegen de lat, uit de corner die volgt raakt Marc Hasper de paal. In de 7e minuut biedt Leon Knuttel, Mitch een niet-te-missen kans, tot de verbazing van beiden wordt de aanval terug gefloten omdat de bal de achterlijn gepasseerd zou hebben. In de twaalfde minuut is het dan toch raak. Mitch geeft voor en Bart Spijkers schiet van dichtbij raak, 1-0. Warnsveld trekt zich niets aan van de intimiderende tegenstander en toont zich heer en meester. Een inzet van Stijn Obdeijn wordt van de lijn gehaald en ook belandt de paal nogmaals op de paal. In de 45ste minuut zet Kevin van Kooij na een mooie aanval Leon alleen voor de keeper. Hij schiet de bal onhoudbaar in de korte hoek, 2-0. Direct hierna volgt het rustsignaal.

Ook de tweede helft komen de Boys dominant uit de kleedkamer. In de 55ste minuut opent Bart de bal prachtig richting Kevin die met een simpele voetbeweging Leon in staat stelt om te scoren, 3-0. Wegens commentaar op de leiding krijgt de nummer 8 van TKA een gele kaart. Drie minuten later wordt hij wederom door commentaar op de leiding berispt door de scheidsrechter. Zijn coach roept naar de leidsman dat hij de speler zo naar de kant zal halen en laat een wisselspeler warmlopen. De speler reageert hierop door boos van het veld te lopen, waarop de scheidsrechter dreigt dat hij bij het verlaten van het veld zijn tweede geel zal krijgen. Ondanks pogingen hem binnen de lijnen te houden door zijn teamgenoten stapt de speler de omheining over. In plaats van een tweede kaart te geven staat de scheids toe dat een wisselspeler (die inmiddels klaarstond) het veld mag betreden. Vanaf dat moment staat de wedstrijd op zijn kop. In de 61ste minuut scoort TKA door een discutabele vrije trap ineens binnen te schieten, 3-1. De Apeldoorners krijgen weer hoop om toch nog een punt te behalen. In de 65ste minuut wordt een diepe bal door de spits van TKA met de hand gecontroleerd en breed gespeelt, deze kans wordt vakkundig ingeschoten door de links buiten, 3-2. Warnsveld laat bij vlagen nog het goede voetbal van het eerste uur zien, maar bezwijkt 6 minuten voor tijd toch onder de druk. De spits van TKA neemt de bal tussen twee man aan en schiet hard binnen, 3-3. Een hectische slotfase met kansen aan beide kanten levert uiteindelijk geen winnaar op.

Warnsveld kan terugkijken op een geweldig eerste uur waarbij het de tegenstander op alle fronten overklast werd. Nadat de wedstrijd ineens op z'n kop kwam te staan, wisten de Boys het hoofd niet boven water te houden met deze puntendeling krijgen de groen-witten twee punten te weinig. Het goede spel biedt echter hoop en vertrouwen voor een goed vervolg van de competitie.

 

Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd¬†

WvB 1 - Turkse Kracht 1 05-02-2017 522

Categorie

Gerelateerde berichten

Inge van Beek

Onze teams stellen zich aan je voor

Op zondag 20 augustus hebben we met het seizoen afgetrapt met de teampresentaties. Van deze teampresentaties zijn presentatiefilmpjes per categorie gemaakt. Wil je de filmpjes vaker terug kijken? Ze komen dit hele seizoen vast op de website te staan. Hierover later meer. &n...