tcdames

Het voorjaarsseizoen is al een beetje begonnen en ook wij hebben al de nodige wedstrijden mogen spelen. Aangezien ons damesteam is teruggetrokken uit de competitie zullen de meiden van MO19 en enkele speelsters van dames 1 gezamenlijk gaan trainen en ook gezamenlijk oefenwedstrijden gaan spelen om ook het wedstrijdritme bij te houden.

De samenwerking tijdens trainingen verloopt prima, er heerst een goede sfeer en over en weer zien we dat we van elkaar leren. We hebben te maken met twee verschillende speelstijlen, die na de zomer samengevoegd moeten worden. Voor ons als trainers is het heerlijk om met zo'n grote, zeer gemotiveerde groep speelsters, te mogen werken ieder week op dinsdag en donderdag.

De wedstrijden tot nog toe:
Onze 1e oefenwedstrijd was tegen Brummen dames 1, de koploper in de 4e klasse zondag, de competitie waar ons damesteam uit is teruggetrokken. Aangezien dit de 1e oefenwedstrijd was, begonnen we met de basis van MO19, aangezien wij ons moesten voorbereiden op de competitie.
Het bleek al snel dat we te maken hadden met twee tot op het bot gemotiveerde teams die beiden niet wilden verliezen. In een aantrekkelijke wedstrijd, waarin kansen over en weer gecreëerd werden, was Brummen na 90 minuten de wat gelukkige en zij trokken met 2-1 aan het langste eind.

Daarna speelden we een oefenwedstrijd uit tegen DZC, ook een tegenstander van ons in de competitie. Op een zwaar veld, waarin we niet helemaal compleet waren, speelden we een redelijke wedstrijd, maar hadden we moeite om ons eigen spel te spelen, wat mede het gevolg was van het zware veld, maar ook het kort op de man spelende DZC. Gelukkig bleek naarmate de wedstrijd vorderde dat wij er conditioneel wat beter voorstonden dan onze tegenstander. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, maar was een prima wedstrijd om wat zaken uit te proberen, waarbij we te maken hadden met een sportieve tegenstander.

Daarna speelden we onze 1e competitiewedstrijd uit in Winssen (bij Nijmegen) tegen de plaatselijke Roda ‘28. De 1e helft kunnen we kort over zijn, we speelden enorm slecht, waren niet scherp, verloren ieder duel, en iedere 2e bal was voor de tegenstander. Binnen 20 minuten stonden we tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. Tegen het einde van de 1e helft kregen we een beetje meer grip op de tegenstander, zonder dat dit resulteerde in echte kansen.
De 2e helft was een stuk beter, we combineerden meer en meer. Het was jammer dat de 2-1 pas 5 minuten voor het einde viel, zodat we te weinig tijd hadden om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, iets wat we wel verdiend hadden, maar waaraan zowel de tegenstander als de slecht leidende scheidsrechter niet aan mee wilden werken. Laten we maar zeggen dat dit een valse start was.

Afgelopen woensdag speelden we met onze dames/meiden een oefenwedstrijd uit bij FC Zutphen tegen het 1e damesteam van FC Zutphen (zondag). Hier hadden we te maken met een extra stuk wedstrijdspanning, aangezien er bij FC Zutphen een aantal speelsters zaten die ook in onze dames 1 hebben gespeeld, en we het moesten doen zonder bijna onze hele achterhoede. Nadat Zutphen op 1-0 was gekomen door een communicatie misverstand aan onze kant, en ook nog de 2-0 binnen wisten te schieten uit een combinatie over de vleugel die door de spits binnen werd getikt, wisten wij nog voor rust nog op 2-1 te komen na een snelle counter.
In de 2e helft waren we beter, met name technischer, waarbij FC Zutphen ons vaak op kracht wist af te bluffen. Ook hier waren we weer conditioneel sterker, FC Zutphen moest tegen het einde van de wedstrijd steeds meer gebruik maken van blessure behandelingen die veelal te maken hadden met het hoge tempo wat wij speelden. Helaas ging ook deze wedstrijd met 2-1 verloren, maar het is wel duidelijk dat we als team goed mee moeten kunnen komen met tegenstanders uit de 4e klasse (dames) en de hoofdklasse (O19).

Zaterdag stond onze 2e competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen Orion, de kampioen van de andere 1e klasse in de najaarscompetitie. Beide ploegen waren niet helemaal compleet, maar het werd wel een uiterst aantrekkelijke wedstrijd. Beide ploegen speelden verzorgd voetbal in een vergelijkbare stijl. Onze meiden kwamen voor rust op een 1-0 voorsprong, zonder in de 1e helft veel kansen weg te geven. Onze meiden begonnen prima aan de wedstrijd met veel overtuiging, iets wat de hele wedstrijd in ons voordeel speelde. We speelden met meer bravoure dan onze tegenstander.
Ook direct na rust wisten wisten we al snel de 2-0 binnen te schieten, na goed doorzetten van onze voorhoede. Gedurende de hele 2e helft hadden we de wedstrijd goed onder controle, zonder dat we het gevoel hadden dat Orion nog terug kon komen. Vlak voor tijd schoot Orion nog de 2-1 binnen, wat nog voor een beetje onrust zorgde in de laatste 3 minuten, maar het bleef bij een 2-1 overwinning. De 1e overwinning in de hoofdklasse is binnen, en we tanken een hoop zelfvertrouwen voor de volgende wedstrijden.
Komende zaterdag spelen we wederom thuis, tegen DZC, dus een bekende tegenstander. Hopelijk kunnen we de goede prestatie tegen Orion doortrekken.

Nog even wat persoonlijke punten van onze meiden:

 1. Melanie, onze keepster heeft in alle wedstrijden haar kwaliteiten laten zien en is een betrouwbare sluitpost voor ons team.
 2. Met Manon hebben we wat geëxperimenteerd, wat tot wisselend succes leidde. Helaas was zij de afgelopen week nog op stage, maar gelukkig is zij er nu weer gewoon bij, zij is onze aanvoerder.
 3. Daphne, onze midden midden in hart en nieren, die altijd haar mannetje staat, ook zij was tijdens een paar van onze wedstrijden nog niet van de partij
 4. Isold, onze linkerverdediger die iedere tegenstander tot wanhoop drijft door haar prima verdedigende acties en het kort op de man zitten.
 5. Mai, die dit seizoen niet meer in actie zal komen als gevolg van een operatie die zij moet ondergaan.
 6. Noa, groeit steeds meer uit tot een allround speelster of het nu achter, midden of voor is, ze gaat steeds met meer vertrouwen spelen.
 7. Maartje, ook een allrounder die overal inzetbaar is, maar het liefst op het middenveld speelt, altijd enorm gedreven om goed te willen spelen.
 8. Rachelle, als linksmidden altijd vooropgaand in de strijd, met een prima linkerbeen altijd goed voor veel gevaar van de linkerkant.
 9. Lotte, voorhoedespeelster gezegend met een perfecte techniek, af en toe worstelend met haar ademhaling, maar zorgt altijd wel voor een doelpunt of gevaar.
 10. Nikki onze laatst vrouw, die ook een aantal wedstrijden gemist heeft, maar als ze er is staat ze als een huis en loopt alle gaten dicht.
 11. Puck, nog wat worstelend met haar techniek en vaak te kritisch voor zichzelf. Ziet het spel prima en is vaak opbouwend prima bezig.
 12. Zoë ook zo'n alleskunner, die met haar snelheid en gedrevenheid altijd voor veel gevaar zorgt voor het doel van de tegenstander.

14. Demi, ook een middenvelder in hart en nieren, enorm doelgericht met veel oog voor haar medespeelsters.

16. Sanna, tot nog toe een van onze voorhoedespeelsters, maar tijdens de wedstrijd tegen FC Zutphen bleek dat ze ook prima centraal achterin kan spelen.

17. Pleunie, de motor van ons team, die tot nog toe altijd voorstopper speelde, maar we zijn nu aan het experimenteren om haar op andere posities te laten spelen.

18. Irene heeft tot nog toe wat gezworven door het team, maar blijkt als voorstopper prima uit de voeten te kunnen, kopsterk en met een enorm doorzettingsvermogen.

 

thumbnail_IMG_0003