Hoofdsponsor

Glans Schoonmaakbedrijf Asbestsanering
Webmaster

Vandaag, op eerste paasdag, staat er in de derde klasse B een topper op het programma. Koploper Warnsveldse Boys neemt het op het eigen Braamveld op tegen de nummer 2, Helios. De runner-up staat twee punten achter op de Boys maar hebben nog wel een wedstrijd tegoed. Bij winst staan de groen-witten op qua verliespunten aan kop. De vorige confrontatie tussen beide ploegen werd een 2-0 overwinning voor Helios. De Warnsvelders hebben dus wat recht te zetten.

Op een drukbezocht en sfeervol sportcomplex wordt iets na tweeën afgetrapt. Vanaf minuut één ontaard de wedstrijd in een interessant voetbalgevecht. Binnen 40 seconden is de eerste kans voor Helios als er een middenvelder doorkomt, zijn inzet spat naast Erik Wijnbergen op de paal uiteen. Als de kruitdampen zijn opgetrokken golft het speelbeeld op en neer. Warnsveld heeft de bal, waar Helios uit de omschakeling gevaarlijk wordt. Inzetten van Stijn Obdeijn, Kylion Stelder en Bart Spijkers leveren geen treffer op. Waar ook Erik aan de overkant zijn doel schoon houdt. In de 33ste minuut komt Kiefer Duits door aan de rechterkant. Zijn puntgave voorzet wordt door Leon Knuttel binnen geknikt, 1-0. 10 minuten later komt Kylion Stelder net te kort om de bal lang de uitkomende keeper te tikken. In een gelijk opgaande strijdt gaat Warnsveldse Boys met een voorsprong de rust in.

Direct na rust is er een kans voor Leon die de keeper op zijn pad vindt. De Boys gaan steeds nadrukkelijker opzoek naar de voorsprong. In de 56te minuut speelt Leon zijn directe tegenstander uit en lijkt de 2-0 in de maak, ware het niet dat de bal via paal en keeper wordt gered. Vier minuten later kopt Bart voorzet van Kylion tegen diezelfde paal. In de 66ste minuut krijgt Kevin van Kooij de bal van Stijn en begint hij op rond het eigen strafschop gebied aan een dribbel. Door goede loopacties het aanvalstrio splijt de verdediging van Helios als de rode zee uiteen en van Kevin door richting het doel. Eén op één met de keeper faalt hij niet, 2-0. Vanaf dat moment veranderd het spelbeeld. De Deventernaren gaan aanvallender spelen en pakken het initiatief, Warnsveld probeert in de omschakeling de wedstrijd te beslissen.

In de 70ste minuut lijkt Helios te scoren, echter wordt de bal op de doellijn in buitenspelpositie binnen getikt, waardoor het doelpunt wordt geannuleerd. In de laatste 20 minuten weet de uitstekend keepende Erik ieder gevaar in de kiem te smoren en houdt hij voor de tweede week op rij de nul. Drie minuten in blessuretijd blijft Jesper Nachtegaal knap op de been en speelt Kylion in. De linksbuiten draait op weergaloze wijze weg bij zijn tegenstander en rond koeltjes af, 3-0. Twee minuten later wordt een hoge bal op fraaie wijze door Leon ‘dood’ gemaakt. Leon gaat de combinatie aan met de ingevallen Christiaan Schippers en perst er nog een laatste sprint uit. Leon besluit de sprint met een geplaatst balletje in de lange hoek, 4-0. Direct daarna fluit de scheidsrechter af.

Een spannende wedstrijd met een uiteindelijk terechte zege voor de Boys. De groen-witten staan na vandaag ook op basis van verliespunten bovenaan. Volgende week speelt Warnsveld wederom thuis. Tegen de Witkampers mag het dan haar koppositie verdedigen.

Tot volgende week


Gerelateerde berichten

Webmaster

Vorden 1 - WvB 1 verslag

Belangrijke overwinning Warnsveldse Boys in de derby met Vorden. Vandaag stond er, voor beide ploegen, weer een belangrijke wedstijd op het programma. Vorden was gastheer en kon bij een overwinning ruim afstand van ons nemen. Wij wilden de punten graag mee terug nemen naa...

Webmaster

Heel veel compost

Ja, het ligt klaar!!! Heel, heel veel zakken compost!!! Morgen worden ze door een groep vrijwilligers bij u bezorgt. Wanneer ook u een zak of meer heeft gekocht, bedankt voor uw bijdrage. De bezorgers wensen we veel succes en bedanken we ook dit jaar weer voor de inzet.