JO10-1 Kampioen 2e klasse
Webmaster

Zaterdag stond de langverwachte kampioenswedstrijd tegen de nummer 2, FC Zutphen JO10-1, op het programma. Het weer zat niet mee: een grijze lucht, een stevige wind en de temperatuur net boven het vriespunt. Niet het lekkerste weer voor het publiek om langs de lijn te staan. Maar toch was de harde kern massaal voor hun uitgelopen. En het publiek heeft het geen moment koud gehad, want jullie spel werkte als een kachelt. Het grasveld lag er niet al te best bij. Zompige klei waarin de Boys met hun noppen bijna vast bleven zitten. Geen moment werd hierover gemopperd. In deze arena moest de strijd met het mes tussen de tanden worden aangegaan. En dat deden zij!

FC Zutphen begon erg sterk en zette flink druk op de goal van de Boys, maar ze bleven prima overeind. Er werd achterin kort op de man verdedigd en goed samengewerkt. De ballen die er toch doorheen kwamen werden uitstekend gered door de goalie, prachtig naar de zijkanten uitgeschoten/-gerold om vervolgens weer opgepikt te worden door de alerte verdedigers om verder op te bouwen. Om de verdediging van FC Zutphen stuk te spelen was zeker niet eenvoudig, maar de Boys bleven er vol voor gaan. Op het middenveld werd keihard gewerkt en gaven de Boys FC Zutphen steeds minder tijd om hun aanval op te bouwen. Uiteindelijk was het de 10e minuut raak. Daarna kwam de voetbalmachine echt op gang. Er kon maar één team kampioen worden. En zo speelden de Boys ineens een paar versnellingen hoger en werd FC Zutphen met de rug tegen de muur gedrukt. Met combinatievoetbal liepen de Boys in de eerste helft uit naar een voorsprong van 0-4. 

In de pauze werd door de coaches op het hart gedrukt om geconcentreerd te blijven en goed samen te blijven werken, maar toch was de organisatie begin tweede helft weg en kwam FC Zutphen er af en toe gevaarlijk uit. Resultaat was een tegentreffer, de 1-5, de eer was voor FC Zutphen gered. 

Gelukkig werden de Boys wakker en het niveau van de eerste helft werd weer opgepakt. Toen de scheidsrechter affloot, stond er de terechte uitslag van 1-8 op het scorebord.

Met respect werden jullie door het sportieve FC Zutphen gefeliciteerd en kon de champagne worden geopend. De JO10-1 van de Boys zijn de terechte kampioen van de 2e klasse najaarscompetitie 2017-2018. Op naar de Hoofdklasse!


Gerelateerde berichten

Webmaster

Nieuwe start JO13-1

Nieuwe start JO13-1, De zomervakantie is voorbij en de start van een nieuw voetbalseizoen gaat beginnen en wat voor een start, voor de meeste jongens een stap naar de hogere school en voetballen op een groot veld.

Webmaster

Grote Clubactie

Beste leden, A.s. zaterdag gaat de Grote Clubactie weer van start, zie de bijlage voor alle informatie rondom deze actie. De Grote Clubactie kan alleen een succes worden als we ons met zijn allen gaan inzetten hiervoor, en daarom stellen we een paar mooie prijzen besch...