Hoofdsponsor

Glans Schoonmaakbedrijf Asbestsanering

Header Buddy Obstacle Run 2018


Aan het begin van 2017 werd aan de Warnsveldse Boys een vraag gesteld door de Stichting Battle4kids.

Als organisator van de Buddy Obstacle Run 2018 waren zij op zoek naar een geschikte locatitie in een door natuur omgeven gebied. De vraag was dan ook of zij voor dit evenement van onze locatie gebruik mochten maken. Zonder te twijfelen hebben wij daar als vereniging Ja op gezegd.

Dat ja betekende ook dat wij ons moesten gaan verdiepen in de Stichting Battle4kids; wat zij doen en wat zij van ons verwachten.

En minstens zo belangrijk: Wie is de Stichting Batten, het goede doel, dat is gekoppeld aan deze Obstacle Run?

Allemaal vragen waar wij ons op gingen richten en waarvoor we in gesprek gingen met Erik Hofmans, initiatiefnemer van deze Obstacle Run.

Een overleg om kennis te maken en te horen wat wij voor dit mooie evenement zouden kunnen betekenen was al gauw gepland.

Het was een positieve kennismaking, ons enthousiasme werd aangewakkerd en onze gedrevenheid om dit tot een prachtig evenement te maken groeide met de dag.

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en zitten we met het kernteam in de laatste fase, de fase waarin de puntjes op de i worden gezet.

Wat is een Buddy Obstacle Run?

De Buddy Obstacle Run is een sportieve belevenis voor het hele gezin. Het parcours gaat door een prachtig natuurgebied in Zutphen, waar het door bos en water loopt en waarin je wordt uitgedaagd door diverse hindernissen. Deze Obstacle Run is uniek omdat er buiten het reguliere parcours ook een ‘Heldenparcours’ is aangelegd voor mensen met een beperking.

  • Voor kinderen van 8 t/m 11 jaar is er een 3 km parcours dat niet door het water loopt en waar de jeugdige deelnemer begeleid moet worden door minimaal 1 volwassene.
  • Deelnemers vanaf 12 jaar kunnen kiezen uit een 3 km of een 7 km parcours.
  • Voor de Helden, sporters met een handicap, is er een uniek parcours uitgezet en zij krijgen de begeleiding die ze nodig hebben d.m.v. een of meerdere buddy's.


Het motto van de Buddy Obstacle Run is immers: IEDEREEN MAG MEEDOEN!

De opbrengst van de Obstacle Run komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte Batten, een slopende stofwisselingsziekte bij kinderen. De ziekte openbaart zich tussen het 5e en 8e levensjaar door zeer snelle achteruitgang van het gezichtsvermogen, leidend tot blindheid. Er onstaan toenemende problemen in de motoriek, kinderen krijgen epilepsie en verliezen het vermogen tot communiceren. Kinderen met Batten overlijden gemiddeld tussen het 15e en 25e levensjaar. Tot op heden is er nog geen medicijn of behandeling mogelijk.

Stichting Beat Batten zet zich in voor deze kinderen door meer bekendheid voor Batten te genereren en fondsen te werven om de onderzoeken naar behandeling en medicijnen te bevorderen.

Wij als Warnsveldse Boys, als 'groen witte familie', zijn trots dat wij zijn gevraagd om een bijdrage te leveren aan deze Buddy Obsctale Run.

Wil jij ook je steentje bijdragen en heb je op zaterdag 7 juli tijd en zin om te komen helpen? Wij kunnen je hulp heel goed gebruiken. Het maakt niet uit wat je kunt:

ALLE HULP IS WELKOM!

Wat wij van je vragen is enthousiasme en inzet, maar bovenal je tijd.

Als afsluiting van deze dag organiseren wij voor alle vrijwilligers een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en een heerlijke BBQ!

Ben je enthousiast geworden? Meld je dan nu aan als Vrijwilliger Buddy Obstacle Run.

Aanmelden kan via: info@buddyrun.nl onder de knop Help Mee!

Je kunt natuurlijk ook de sportieve uitdaging aangaan en zelf een parcours lopen om zo je steentje bij te dragen.

Aarzel dan niet en bestel hier je tickets voor de Buddy Obstacle Run 2018 >

Samen staan we sterk, samen kunnen wij veel bijdragen om de kinderen met de ziekte Batten te helpen naar een betere toekomst.

Wij zien je graag zaterdag 7 juli 2018 voor jouw bijdrage aan de Buddy Obstacle Run!


Logo Buddy Obstacle Run 2018


Volg ons op Twitter

(@WarnsveldseBoys)